Testimonials

These testimonials will give you an idea what you can expect from a session or a training with Howdy as a guideline.


Hoi Howdy,

Hierbij zomaar wat dingen die bij me opkwamen tijdens onze sessie van vanmiddag. Je nam uitgebreid de tijd voor het binnen komen en het luisteren naar waar ik voor kwam. Je creëerde  meteen rust en veiligheid, wat me enorm over de drempel hielp.
Daarna heb je me enorm geholpen met het maken van contact met de grond en het meer gebruiken van de grond in martial arts. Heel fijn hoe direct en eerlijk je feedback geeft. Je hebt goed door wat er ‘mis’ gaat en blijft bij een conceptuele, overstijgende benadering die voor iedere martial art van belang is. Precies die kennis en ‘mastery’ van body mechanics is wat ik graag wil ontwikkelen en wat ik nodig heb. ik weet nu wat ik moet doen om daar een stap verder in te zetten.
De massage was uniek. We waren echt samen aan het werk. Je voelt precies aan waar er iets gebeurt en wat er nodig is om wegen vrij te maken. Je doet alles met grote zorg en respect. En het hield me heel goed bij de les hoe je met minimale verbale cues direct duidelijk maakte dat ik moest ontspannen of dat je merkte dat er iets gebeurde en of dat goed was. Door met zo weinig zoveel te zeggen ontstaat er enorm veel ruimte om te voelen wat er intern gebeurt en maak je tegelijk een heel diepe connectie. Ik voelde me gesteund bij het door de pijn heen ademen, het was heel fijn om te merken dat jij het ook direct door had als het een stukje de goede kant op ging. Het lukte goed om door de pijn heen te ontspannen en ik ben nog steeds verbaasd over hoeveel ruimte er ontstond. Ik heb echt een gigantische trip gemaakt. Mn hele hoofd en handen tintelden, handpalmen gloeiend heet en aan het eind was ik zo ontspannen; ik weet dat ontspanning bestaat maar ik kan me niet herinneren dat ik me ooit zo diep en volledig ontspannen heb gevoeld. Ontzettend bedankt vriend, wat jij kan dat is echt bijzonder en speciaal. Het heeft me enorm bewogen! Ik kom gauw weer bij je langs voor een follow up en mn vriendin W is ook erg enthousiast 🙂
Groetjes T


Are you looking for a deep bodyworker?

Secret gem. Howdy is an amazing deep skilled intuitive bodyworker. Too rare not to share. I have experienced a lot of massage therapists and bodyworkers in my life. A lot of then were mediocre, a dozen really skilled deep people but these sessions are taking me deeper then ever. So at this moment he is def. my numbero uno.

For who: If you are very (body) consciouss and/or work yourself as a ‘bodyworker’ and/or have physical challenges.

He is runs an internal martial arts school (wudang) voor Taiji, Baguazhang en Qigong. He combines Thai, chinese, craniosacral and several other techniques into an intuitive integrated journey for your body and your soul. He has a beautiful still présence, lightness, humbleness, deep (body) consciousness and a very big loving heart. And a very strong grip (beware )

I feel that something bigger then himself moves through him. To serve you on that level that you are ready to open up to.

One Session is 1,5 hours plus 0,5 hour tea and talk. Costs 100 euro (2017 rate) and worth Every euro. Location Amsterdam-Oost. E-mail: info@Howdytio.com

Highly recommended.


I met Howdy Tio last year during a retreat in Greece. I have had experiences with different kind of bodywork, but nothing came close to what positive effect his work had not only on my body but also on my mind. He was able to create an unique space, where I felt not only safe to totally relax, let go, but also to face myself and heal. I decided to use the unique opportunity to work somebody so special. During my stay at the retreat center I had 3 sessions with howdy within a week and the change I felt was enormous. Through his help and guidance I was able to connect to the power within, work on old wounds and reestablished the feeling for my own body, its needs and possibilities. While being there I was able to establish one of my biggest goals and stopped smoking, after years of being a heavy smoker.
Thank you so much Howdy


Howdy, je geeft echt fantastische massages. Wat een geluk dat ik je heb mogen ontmoeten vandaag! De juiste persoon op het juiste moment. Je bescheiden aanwezigheid, subtiele, beheerste rustgevende en toch diepe aanraking geven blijk van bijzondere kennis en ruime ervaring. Je weet precies de juiste knelpunten te vinden om ze vervolgens diep en heel geduldig te laten ontspannen. Mijn schouder, nek en rug voelen zoveel beter! Ik heb als masseur al jaren vele soorten massages mogen ontvangen, vandaag was 1 van de allerbeste die ik ooit heb gehad. Ik ben erg onder de indruk van je techniek en beheersing en hoop dat veel mensen met je mogen kennismaken. Veel geluk met het ontwikkelen van je mooie werk. Een dankbare Zoe.


Verslag Thai massage voor stoelmasseurs, werken in verbinding vanuit TaiJi principes 14 april

Deze workshop Thai massage voor stoelmasseurs is vanuit Taiji principes en helpt meer inzicht te krijgen over werken en werkhouding tijdens een stoelmassage. Door middel van (partner) oefeningen uit Taiji principes leer je voelen hoe je lichter en toch krachtig en zacht kan werken.

Dat als introductie en aangevuld met onderstaande opmerking van Howdy Tio was voor mij aanleiding me in te schrijven.

We gaan kijken hoe je je lichaam efficiënt kunt gebruiken door bewust Zijn wat ik Awareness in Motion noem, zo schrijft Howdy Tio.

Enthousiast en benieuwd naar wat deze workshop zou brengen ben ik op weg gegaan. In Bilthoven was de locatie eenvoudig te vinden. Een beetje ‘hannessen’ met de stoelmassagestoel naar de 2e verdieping maar ach, we zijn als stoelmasseur wel wat gewend…

In de kennismakingsronde gaf een groot deel van de aanwezige masseurs aan dat ze tijdens deze trainingsdag wilden leren / weten hoe ze beter bij zichzelf konden blijven. Het programma beloofde, wat mij betreft, een mooie aanvulling en daarnaast is het altijd fijn en goed aandacht voor je eigen lijf en geest te hebben.

De ochtend was vooral gericht op waar je, als masseur, bent en waar je staat. Hoe ‘zit je in je lijf’, ben je geaard. Howdy heeft ons een aantal taiji oefeningen laten ervaren die laten voelen dat je goed en stevig op de aarde staat. Met name het werken vanuit de benen zorgt ervoor dat je vanuit een goede basis werkt. Voor mij regelmatig weer zo’n ‘o ja’- moment, van oorsprong ben ik opgeleid als Thais massagetherapeut.

Voor Howdy zijn de principes van Thaise massage belangrijker dan techniek. Hij heeft zijn kennis bij verschillende leraren en teachers, in binnen- en buitenland, opgedaan en heeft de kennis vervolgens getoetst en getest. Op een gegeven moment heeft hij ervoor gekozen de boeken en routines los te laten en terug te gaan naar de basis: voelen, een lichaam reageert op aanraking en contact. Als je als masseur (of mens) op een juiste manier aanraakt en contact maakt geeft dat een opening.

Ik vond het heel herkenbaar en mooi dat er juist aandacht is geweest voor deze Thaise massage principes. Ook hier deed ik weer inspiratie op voor mijn massagewerk, niet alleen voor stoelmassage maar ook voor mijn andere massagevormen. Het gaat uiteindelijk om aandacht, contact maken, in verbinding komen.

’s Middags kwam de stoel er wel aan te pas en werden onze lichamen in allerlei bochten gedraaid en gestrekt. Aandacht was er voor; het op een veilige manier toe kunnen passen van strekkingen. Hierbij kwam de in de ochtend opgedane kennis goed van pas. Hoe beter geaard je bent, des te steviger sta je en des te gemakkelijker een strekking toe te passen is.

Veiligheid bieden heeft onder andere te maken met hoe veilig voel je je zelf. Ook dat is een aspect wat overgebracht wordt tijdens een massage. Als je weet wat je doet geeft dat automatisch een veilig gevoel bij de persoon die gemasseerd wordt. En dat helpt weer bij het verkrijgen van een ontspannen gevoel. Een mooie cirkel die duidelijk bij jezelf begint.

Mooi hoe Howdy principes vanuit Thaise massage, Taiji en martial arts heeft geïntegreerd in zijn leven en zijn kennis, visie en ervaring wil delen met anderen. Vorm, functie en principes komen voor techniek. Howdy legt uit wat het principe van een beweging is waarom bewegingen op een bepaalde manier worden gedaan. Hoe je daarop in kunt spelen met strekkingen om vastzittende delen aan te raken en tot ontspanning te brengen. Daarbij is voelen een zeer belangrijke eigenschap. Howdy laat zich leiden door wat een lichaam hem vertelt. Het is dan een logische stap dat stilstaan bij wat je daadwerkelijk voelt onderdeel uitmaakte van deze dag.

Al met al een mooie dag waarbij behoorlijk wat stof aan de orde is gekomen. Een bijzondere dag die voor mij als zeer welkom is ervaren. Verdieping en een uitbreiding in (stoel)massage door het toepassen van principes.

En natuurlijk altijd leuk om mede collega’s opnieuw te ontmoeten en bij te praten. Een mooie dag die zeer zeker een aanrader is voor anderen als zij de kans hebben een workshop met Howdy te volgen. De locatie van Esoterra vond ik prettig, goed bereikbaar en centraal gelegen. Tot slot weer dank aan Wendy en Monique dank voor het organiseren.

Verslag door: Astrid van der Does – YourInnergy