Loading Events

« All Events

Thai massage 6 month education

September 18 @ 10:00 - September 19 @ 17:00

€1950
Vanaf 18 september start alweer de 2e groep voor een zeer intensieve 6 maanden training Thai massage Pichest inspired.
Deze training zal bestaan uit 7 weekenden en 1 laatste examen dag.
De nadruk zal liggen op jouw eigen structuur/zijn die reflecteert naar de ander toe in contact cq massage.
Er zal dus verdiepend gewerkt worden met onderwerpen die je een bepaald begrip en kennis zal aanleren.
Hieronder een beschrijving in mijn Visie die verduidelijking zal geven over wat deze training je kan bieden.
Er zijn zowel veel verschillende manieren om naar lichaamswerk te kijken als om het te beoefenen.
Dus waar begin je dan met het leren van het wat, waarom en hoe?
Mijn leraar Ajhan Pichest gaf daar altijd hetzelfde antwoord op: JUST DO.
Meestal begint deze leerweg met het leren van de technieken en een routine met betrekking tot de verschillende lichaamsgebieden. Dat is een goede manier en doorgaans kom je op een punt dat je jezelf tegenkomt met betrekking tot je eigen beperkingen. En dat is waar het interessant wordt. Want dat is waarom mensen meer willen (en zouden moeten) leren om te groeien en te verdiepen in kennis en begrip.
Voor mij is het beoefenen van Thai massage onafscheidelijk verbonden met je groeiproces en transformatie in je leven. Voor mij is dat logisch. Iemands kijk en perspectief op alles in het leven kan veranderen door innerlijke groei in bewustwording. De mate van zelfkennis en bewustzijn bepaald mede de intentie waarmee je alles doet en vorm geeft. Dus voor mij begint de Thai massage met intentie vanuit bewustzijn.
Dat betekent automatisch dat je helemaal aanwezig bent en kan observeren, zonder (af)geleid te worden door emoties, maar wel met mededogen (compassie).
Wanneer je zo kan observeren kun je het lichaam als het ware gaan lezen op een andere manier. Leren zien hoe verbindingen in het lichaam hun weg gaan, wordt net zo belangrijk als weten hoe aan te raken en kunnen voelen. Dan komen we op het terrein van body dynamics; zien hoe alles in het lichaam in verbinding is, reageert en beweegt.
Alles is informatie, maar hoeft niet altijd begrepen te worden.
Wanneer je verstoringen in het lichaam kan volgen is de volgende stap: hoe benader je dit en wat zou je willen doen en waarom? Met een heldere waarneming kun je patronen zien veranderen zoals de ademhaling, beweging, geluid of kleur van de huid. En dat is de uitdaging van bewustzijn: om een constante doch zachte focus te hebben bij alles wat is in dat moment. Ja, dat klinkt als een meditatie, want dat is het ook. Het is een bewegende meditatie. Daarom noem ik het bewustzijn in beweging oftewel ‘awareness in motion’.
Om te weten wat je kan doen moet je aan kunnen voelen, de juiste druk weten uit te oefenen, ruimte en veiligheid kunnen bieden, leidend zijn door middel van ademhaling en intentie, in een ontspannen en gestructureerde houding blijven wanneer je je lichaamsgewicht inzet en bij jezelf kunnen blijven met liefdevolle aandacht.
Dit alle vraagt om vertrouwen door ervaring en een open hart.
Praktische informatie over de training.
Data:
– 18/19 sept
– 16/17 okt
– 11/12 dec
– 8/9 jan
– 5/6 feb
– 5/6 maart
– 27/27 maart
– 10 april
Tijden zijn van 10.00 – 17.00 met een uur pauze
Locatie:
Studio Da Vasco
Vasco Da Gamastraat 10
1057 VK Amsterdam
Er is plaats voor 8 deelnemers waarvan er nog 5 vrij zijn. Als er meer aanvragen zijn dan word er gewerkt op basis van aanvraag.
Kosten:
De training zal 1950 eur bedragen en kan in delen worden betaald.
Daarnaast nog 2 studieboeken.
Voor vragen en aanmelding kan je mailen naar info@howdytio.com

 

Details

Start:
September 18 @ 10:00
End:
September 19 @ 17:00
Cost:
€1950

Venue

Studio Da Vasco